paardrijdenZelf paardrijden

Er zijn meerdere mogelijkheden om in de buurt van La Estrella paard te rijden. Zo kunt u bijvoorbeeld een buitenrit maken in Nerja. Dit is een leuke aanrader, ook als u geen ervaring heeft. U kunt terecht bij Cortijo Hidalgo. De paarden worden hier goed verzorgd door de Zwitsers-Spaanse eigenaren Heidi en Antonio. Er wordt gereden in de Spaanse westernstijl. Dat wil zeggen dat u de teugels nauwelijks gebruikt. Even wennen voor de gevorderden ruiters (zeker door de enorme stalen stijgbeugels), maar het is eigenlijk juist een relaxte manier van rijden, zeker voor een buitenrit. De route leidt door het achterland en de bergen van Nerja. Op de terugweg rijdt u door boomgaarden met avocado-, olijf- en allerlei fruitbomen; u ziet de meloenen zo op de grond groeien.

Een andere mogelijkheid is Los Caballos del Josquin. Met zo’n 20 paarden ligt deze stal op de weg van Cómpeta naar Canaillas de Albaida. Deze stal is dichterbij La Estrella en biedt verschillende mogelijkheden te paard. De eigenaresse Eva neemt uezelmee door de prachtige omgeving van Andalusië met alles wat het te bieden heeft. Eva spreekt Spaans, Duits en Engels.

Ezelrijden

Vind je een paard net iets te groot? Of wil je niet zo zeer van e natuur genieten maar meer van de dorpjes dan kun je ook kiezen voor een ritje per ezel.

Per koets

Kun of wil je zelf niet op een paard (of ezel) zitten maar de omgeving wel een andere manier willen zien, dan is er ook nog een andere optie. Op verschillende plaatsen in de buurt kun je genieten van een leuk of heel romantisch ritje in een koets.koets