Nera vakantiehuis CómpetaNerja is een gezellig wit dorp, dat ondanks het toerisme, haar authentieke Spaanse allure heeft weten te behouden. Het dorp ligt aan prachtige baaien, met veel mooie strandjes, waaronder Burriana Beach. Zowel het dorp als het strand bevinden zich op slechts 20 minuten van het huis en zijn met de auto zeer goed te bereiken. Ook parkeren is geen probleem. Bij Borriana Beach vind je heerlijke strandtentjes, maar ook de duikschool Nerja diving.

Maar Nerja biedt meer. Dit is bij uitstek de plek om zonder veel te reizen te genieten van het heerlijke eten en drinken in een van de vele restaurantjes en barretjes (tip neem een tinto de verrano bij Maria Bonita), kleine winkeltjes en natuurlijk de hartstochtelijke bevolking.

Balcon de Europa

Nerja - Balcon de EuropaHet bekende Balcon de Europa bevindt zich ook in Nerja en is zeker een bezoekje waard. Deze bezienswaardigheid ligt midden in de stad, te midden van de vele leuke straatjes. Het biedt een schitterend en uniek uitzicht over de kust en is daarmee dus letterlijk het balkon van Europa.

Nerja is ook bij uitstek de locatie voor een prachtige wandeling langs de kust waarbij je langs de rotsen loopt en bij de mooie strandjes komt, zoals Burriana Beach.

La Cueva de Nerja

Een bijzondere bezienswaardigheid is de druipsteengrot van Nerja. Deze werd pas in 1959 ontdekt en behoort tot de mooiste in Europa. De grot (Cueva de Nerja) wordt de natuurlijke kathedraal van de Costa del Sol genoemd. Er is tot dusver al 800 meter opengesteld; ingedeeld in zalen met trappen en gewelven vol Druipsteengrotten van Nerjaimposante formaties stalactieten en stalagmieten. In juli vindt hier ook altijd het internationale muziek- festival plaats, dat de moeite van een bezoek waard is.

Centrum van Nerja

Behalve genieten van de druipsteengrotten, zon, zee en het strand biedt Nerja ook een heel gezellig centrum. Het centrum bestaat uit een drukke hoofdweg met daaraan vast allemaal authentieke smalle straatjes waar u de leukste winkeltjes tegenkomt. In de authentieke kern van het dorp zijn een tweetal pleintjes waar zich gezellige terrasjes en restaurants bevinden.

De combinatie van de heerlijke stranden, een gezellig centrum met vele winkeltjes en de mooie natuur maakt Nerja tot een prima bestemming voor een dagje genieten van de zon, zee, en meer.