granadaGranada ligt op 123 km afstand van Cómpeta. Via de A 44 rijdt u dwars door een schitterend landschap. Vanaf de vele viaducten die u onderweg tegenkomt kunt u genieten van de prachtige uitzichten.

In deze studentenstad vindt u, naast het overweldigende Alhambra, o.a. de oude Joodse wijk Realejo. Dit is de plek bij uitstek voor een hapje of een drankje op één van de gezellige pleinen of in de goed verborgen bars.
Maar ook de woonwijk Alabaycín is een bezienswaardigheid. In deze wijk zijn de Moorse volksarchitectuur en traditionele Andalusische architectuur harmonieus vermengd. Dit heeft de wijk dan ook op de kaart gezet bij UNESCO.

Een andere bijzondere wijk is Sacromonte. Van oudsher bewonen zigeuners hier de grotwoningen. Hier liggen de wortels van de bijzondere (zigeuner)flamenco.

AlhambraBent u meer op zoek naar de moderne kant van Andalusië? Granada is de hipste stad van Andalusië met respect voor een lange Islamitische historie. In het gebied rondom Plaza Bib-Rambla en Plaza Trinidad barst het dan ook van de moderne winkels en horecagelegenheden.