cordobaVia de A 45, dwars door de olijfboomgaarden, bereikt u in 2 uur (208 km) de prachtige oude stad Córdoba. De stad staat vol met bezienswaardigheden en is dan ook een echte aanrader. Onder de bezienswaardigheden vallen onder anderen:

  • Puente Romano, een brug die nog stamt uit de Romeinse tijd;
  • de Mezquita en
  • het Alcázar de losReyes Cristianos.

Het Alcázar oftewel het paleis van de vorsten stamt uit de 14e eeuw en kijkt uit over de Guadalquivi. Het paleis is door vele koningen bewoond. Het bekendste koninklijk paar is Isabelle en Ferdinand die in het Alcázar Columbus ontmoetten. Tegenwoordig is het Alcázar een museum. Maar nog steeds een lust voor het oog.

Mezquita

Mezquita CordobaMaar verreweg het meest indrukwekkende bouwwerk van de stad is de Mezquita. Dit is een enorme moskee met als middelpunt een kathedraal. Een bijzondere combinatie die u met eigen ogen moet zien. De Mezquita is net als de vele paleizen en andere openbare gebouwen gebouwd in 8e eeuw, na de Moorse verovering. De gebouwen werden gebouwd om te wedijveren met al het pracht en praal van Constantinopel, Bagdad en Damascus. Het wedijveren is gelukt want de hele wijk staat met de Mezquita als klapstuk op de werelderfgoedlijst van UNESCO.